بره موم اثر میکروب کشی دارد

تاريخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۲ | بازديد: 891

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه، گفت: بره موم یکی از فرآورده‌های زنبور عسل است که زنبورها مواد اصلی تشکیل دهنده آن را از محیط خارج به کندو حمل می‌کنند.

دکتر شهاب قاضی اظهار داشت: بره موم، نوعی صمغ است که به وسیله گیاهان و درختان مختلف در نقاط به خصوصی ترشح می‌شود.زنبور آن را معمولا از روی درختانی مثل بید، بیدمشک، آلبالو، آلو، شاه بلوط و … جمع می‌کند.

وی افزود: زنبور پس از جمع‌آوری بره موم آن را به همان طریقی که گرده گل را حمل می‌کند به پاهای عقب خود چسبانیده و به کندو می‌آورد، در حقیقت بره موم موجود در کندو مخلوطی از مواد چسبناک است که زنبور آن را از روی درختان مختلف جمع آوری کرده است.

قاضی ادامه داد: زنبور از بره موم برای مسدود کردن سوراخ‌ها و درزهای کندو با قطر کمتر از چهار میلیمتر استفاده می‌کند، به علاوه با آن سرقاب‌ها را به کندو می‌چسباند تا کاملا ثابت شده و از جایشان تکان نخورند، سوراخ پرواز را نیز به کمک بره موم به دلخواه خود کوچک و بزرگ می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه، اظهار داشت: بره موم اثر میکروب کشی دارد و زنبور برای ضدعفونی کردن سلول‌ها، هر بار پس از اتمام رشد لاروها و خروج از سلول‌ها، جدار داخلی سلول‌ها را با یک قشر فوق‌العاده نازک از بره موم می‌پوشاند، علاوه بر این در پزشکی و داروسازی از بره موم محلولی می‌سازند که در معالجه اگزما مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قاضی در پایان خاطرنشان کرد: بره موم در سرما سخت و در گرما نرم و در حرارت ۸۳ درجه سانتیگراد ذوب می‌شود، ضمن این‌که مزه‌ای تلخ با بویی شدید دارد و رنگش با گیاهی که از روی آن جمع شده، ارتباط دارد و از زرد تا قرمز تیره نوسان پیدا می‌کند.

برگرفته از خبرگزاری ایسنا

مشتاقانه منتظر نظرات شما هستیم