نوشابه گوارای رضوی

تاريخ انتشار : ۳ آذر ۱۳۹۲ | بازديد: 1,162

فرمول یک نوشیدنی مفید از امام رضا(ع)

{ترکیب مویز+عسل+گیاهان مفید دارویی}
۱۴قرن قبل نیز به عنوان افشره و بلکه به جای خوردن شیرینی های مصنوعی و دسرهای رنگارنگ بعد از غذا، امام رضا(ع) در رساله ی ذهبیه شربتی را به نام شربت عتیق و حلال معرفی می فرمایند که فرمول تهیه ی آن به شرح زیر است:
مقدار تقریباً ۴ کیلو مویز پاک کرده را با دقت در آب بشویید و بعد آبی که بر روی آن ریخته می شود باید صاف و زلال باشد. مقدار آب در حدودی است که به قدر چهار انگشت روی مویزها بایستد.


این ظرف را در پاییز یا زمستان مدت ۷۲ساعت و در تابستان ۲۴ساعت به حال خود بگذارید. آب این مویز اگر از باران یا چشمه های مشرقیه باشد، بهتر است.بعد از آن محتویات این ظرف را در یک دیگ تمیز بریزید و سپس روی آتش قرار دهید تا کشمش ها بپزد و باد کند. سپس کشمش ها را می فشارید و شیره را پس از تصفیه دور از آتش می گذارید تا سرد شود.
برای نوبت دوم مجدداً شیره را در یک دیگ ریخته روی آتش گذاشته تا با حرارت ملایمی بجوشد و با همین حرارت آن قدر بجوشد تا دو سموش بخاز شده و یک سوم آن باقی بماند. سپس از روی آتش بردارید و مقدار ۵۰۰-۴۰۰ گرم عسل صاف شده از موم طبیعی و خالص در آن بریزید و برای بار سوم روی آتش به همان میزان حرارت دهید که به میزان همان مقدار از عسل مقدار آب کاهش یابد.
برای معطر ساختن آن و هم از لحاظ تقویت بنیه می توانید ادویه های زیر را به آن اضافه نمایید، زنجبیل و زعفران از هریک، یک مثقال، میخک و دارچین و مصطکی و سنبل الطیب و کاسنی از هریک نیم مثقال.
این مواد را کاملاً کوبیده و نرم نمایید و در پارچه ی نظیف و ضخیم بسته یا دوخته و میان ظرف که شیره ی مویز می جوشد بیاندازید و با آن حال که شیره مویز در ظرف به آرامی می جوشد به هم بزنید و هم زدن را هم چنان ادامه بدهید تا آب هایش بخار شود و حجم محتویات ظرف به میزان اول خود برسد، سپس از روی آتش بردارید و پس از سد شدن آن را در شیشه بریزید. این شربت باید سه ماه در شیشه بماند تا ترکیبات آن کاملاً به هم بیامیزد و نوبت نوشیدن آن فرا رسد. موقع نوشیدن هم با آب خالص مخلوط نموده و بعد از صرف غذا نوشیده شود که در این صورت در درمان بسیاری از بیماری ها مانند نقرس و اختلال های دیگر بدن و در درمان ناراحتی های عصبی و مغزی و کبدی و درد طحال و معده دارای اثر قطعی است.
ممکن است بعد از نوشیدن این نوشابه ی مقوی، تشنگی حاصل شود اما باید مقدار مصرفی این آب نصف آن مقدار آب معمولی که می نوشید باشد.
{طب الرضا(ع)، قسمت شراب حلال و طیب(شراباً طیباً)}
(کتاب معجزات درمانی عسل و انگبین ها-دکتر محمد دریایی)

مشتاقانه منتظر نظرات شما هستیم
  • محمد
    ۱ دی ۱۳۹۲

    سلام

    ممنون، مطلب جالبی بود.

    [پاسخ]